In this article, you will get all information regarding Компаниите за видеоигри се подготвят за слаб празничен сезон

Индустрията е изправена пред спад на годишните приходи

Глобалната индустрия за видеоигри е изправена пред първия си спад на годишните приходи от поне десетилетие, тъй като пандемията отслабва и страховете от инфлация и рецесия остават, съобщава Wall Street Journal.

В последните си финансови отчети големите издатели са трезви в прогнозите си за текущото тримесечие, което обикновено е най-голямото им тримесечие по отношение на приходите от празниците. Причината за мрачните прогнози е фактът, че хората прекарват по-малко време вкъщи и ежедневно се сблъскват с по-високи цени на стоките, които купуват.

„Разбираме, че рискът от глобално икономическо забавяне е още по-голям“, каза финансовият директор на Sony Group Хироки Тотоки, представяйки последните финансови резултати на компанията по-рано този месец. Потребителите на неговата PlayStation конзола “изглежда играят по-малко игри, защото искат да харчат по-малко пари”, добави той.

Индустрията на видеоигрите е към края на един от най-силните периоди в своята история. Covid-19 остави хората по целия свят заключени в домовете си и много от тях използваха времето, за да играят видеоигри. В допълнение към макроикономическите фактори и свързаното с пандемията намаляващо търсене тази година индустрията беше засегната от силния долар и недостига на блокбъстъри. Electronics Arts, Take-Two Interactive Software, Ubisoft Entertainment и Microsoft са сред издателите без високобюджетни издания през този празничен сезон.

За цялата 2022 г. глобалните потребителски разходи за софтуер за видеоигри ще спаднат с 4,3%, според Newzoo. Това ще бъде първият годишен спад, откакто компанията проследява индустрията. Тези разходи са се увеличили със 7,6% през 2021 г. и с 25% през 2020 г., допълва Newzoo.

Исторически погледнато, видеоигрите са се представяли добре по време на икономически спадове, защото обикновено са по-достъпна форма на забавление от храненето навън или ходенето на кино. Но сегашното забавяне може да е различно, предупреждават представители на индустрията и анализатори.

„Теоретично игрите трябва да са устойчиви на рецесия“, каза Майкъл Пачтър, анализатор в Wedbush Securities. „Хората, които нямат работа, прекарват много време в развлечения. Но поне засега пазарът на труда остава силен, така че “е трудно да се нарече рецесия”, добавя той.

Видеоигрите се промениха значително след кризата от 2008 г. благодарение на развитието на онлайн свързаността, смартфоните и таблетите и безплатните за игра игри. Това обаче не означава, че е повече или по-малко устойчив на икономически натиск, каза анализаторът на MKM Partners Ерик Хендлър.

„Това е нещо като нова територия за индустрията“, казва той. „Мисля, че най-големите франчайзи ще останат силни, но не можем да кажем, че има пътна карта, защото всичко е чисто ново в сравнение с преди 14 години.“

Компаниите за видеоигри се подготвят за слаб празничен сезон

For more visit studentsheart.com

Latest News by studentsheart.com