In this article, you will get all information regarding Бургас се сбогува с учения, учител и лекар, създал първата частна болница в морския град

Михаил Михайлов си отиде от този свят навръх Бъдни вечер, съобщиха от МБАЛ „Клиника д-р Михайлов“

27 декември 2022 гВторник, 18:18 ч.

Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Седем от предложените от него методи са въведени в практиката по акушерство и гинекология, припомнят колегите на доц. Михаил Михайлов.

Бургас се сбогува с учения, дългогодишен учител и лекар. Колеги на професор Михаил Михайлов споделят, че изпитват голяма болка от трагичната новина.

Доцентът, основал първата частна болница в Бургас през 1999 г., си отиде от този свят навръх Бъдни вечер, съобщиха от МБАЛ „Доктор Михайлов“, където той ръководи до смъртта си.

ст.н.с. Михайлов е автор на множество научни публикации в чужбина и страната. През годините 7 от предложените от него методи са въведени в практиката по акушерство и гинекология”, спомнят си колегите му.

Член е на Европейската асоциация по акушерство и гинекология и на Българското дружество по акушерство и гинекология.

Съучредител и организатор е на научни конференции по акушерство и гинекология с национално и международно значение, провеждани ежегодно в Китен.

С научната си работа „Професионален риск при бременни жени от район с интензивно развита нефтохимическа промишленост“ той допринася за опазване на майчиното здраве – жените във фертилна възраст трябва да бъдат отстранени от опасните производства и пренасочени към други звена. е дългогодишен ръководител на сектор АХ, понастоящем УМБАЛ Бургас – Родилно отделение, гинекология и патология на бременността и областен АГ консултант.

Доц. Михайлов създава първата частна болница в град Бургас през 1999 г. – Многопрофилна АГ болница “Ескулап”, с основна дейност акушерска и гинекологична патология. През последните години болницата се преобразува в Медицински център “Клиника на д-р Михайлов”, който ръководи до смъртта си.

Поклонението ще се състои на 3 януари 2023 г. от 12:00 часа в Ритуалната зала на Гробищен парк – Бургас.

Бургас се сбогува с учения, учител и лекар, създал първата частна болница в морския град

For more visit studentsheart.com

Latest News by studentsheart.com